Naar inhoud

Vorbestellerrabatt bis zu 40% - Versand ab morgen!

JETZT SHOPPEN

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Privacybeleid

Privacybeleid

Tenzij hieronder anders vermeld, is het verstrekken van uw persoonlijke gegevens niet wettelijk of contractueel verplicht, noch noodzakelijk voor het sluiten van een overeenkomst. U bent niet verplicht om de gegevens te verstrekken. Het niet verstrekken van gegevens heeft geen gevolgen. Dit is alleen van toepassing als er geen andere gegevens worden verstrekt bij de volgende verwerkingen.
"Persoonsgegevens" betekent alle informatie met betrekking tot een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Server logbestanden
U kunt onze website bezoeken zonder persoonsgegevens te verstrekken.
Telkens wanneer u onze website bezoekt, worden gebruiksgegevens door uw internetbrowser naar ons of onze webhost/IT-serviceprovider verzonden en opgeslagen in logbestanden (zogenaamde serverlogbestanden). Deze opgeslagen gegevens omvatten bijvoorbeeld de naam van de opgeroepen pagina, de datum en tijd van toegang, het IP-adres, de hoeveelheid overgedragen gegevens en de aanvragende provider. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van art. 6 lid 1 lit. f GDPR uit hoofde van ons doorslaggevende legitieme belang om de probleemloze werking van onze website te garanderen en ons aanbod te verbeteren.

Uw gegevens worden onder andere doorgegeven aan Canada. De EU-Commissie heeft een adequaatheidsbesluit afgegeven voor gegevensoverdrachten naar Canada.

 

Contactgegevens


Verantwoordelijke persoon
Neem op verzoek contact met ons op. De contactgegevens van de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking vindt u in onze juridische verklaring.

Proactief contact van de klant per e-mail
Als u op eigen initiatief per e-mail contact met ons opneemt, verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst) alleen voor zover u die zelf hebt verstrekt. De gegevensverwerking dient om uw contactaanvraag te verwerken en te beantwoorden.
Als het doel van het contact het uitvoeren van precontractuele maatregelen is (bijv. advies over een interesse in kopen, voorbereiding van een offerte) of betrekking heeft op een reeds gesloten contract tussen u en ons, wordt deze gegevensverwerking uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. b GDPR.
Als er om andere redenen contact wordt opgenomen, wordt deze gegevensverwerking uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het verwerken van en reageren op uw aanvraag. In dit geval heeft u het recht om, op gronden die verband houden met uw specifieke situatie, te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van Art. 6 lid 1 lit. f GDPR.
We zullen uw e-mailadres alleen gebruiken om uw aanvraag te verwerken. Uw gegevens worden vervolgens verwijderd in overeenstemming met de wettelijke bewaartermijnen, tenzij u toestemming hebt gegeven voor verdere verwerking en gebruik.


Verzameling en verwerking bij gebruik van het contactformulier
Wanneer u het contactformulier gebruikt, verzamelen wij alleen uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst) voor zover u die hebt opgegeven. De gegevensverwerking dient om het contact tot stand te brengen.
Als het doel van het contact het uitvoeren van precontractuele maatregelen is (bijv. advies over een interesse in kopen, voorbereiding van een offerte) of betrekking heeft op een reeds gesloten contract tussen u en ons, wordt deze gegevensverwerking uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. b GDPR.
Als er om andere redenen contact wordt opgenomen, wordt deze gegevensverwerking uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het verwerken van en reageren op uw aanvraag. In dit geval heeft u het recht om, op gronden die verband houden met uw specifieke situatie, te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van Art. 6 lid 1 lit. f GDPR.
We zullen uw e-mailadres alleen gebruiken om uw aanvraag te verwerken. Daarna worden uw gegevens verwijderd in overeenstemming met de wettelijke bewaartermijnen, tenzij u toestemming hebt gegeven voor verdere verwerking en gebruik.

Bestellingen

Verzamelen, verwerken en doorsturen van persoonlijke gegevens voor bestellingen
Wanneer u een bestelling plaatst, verzamelen en verwerken wij uw persoonlijke gegevens alleen voor zover dit nodig is om uw bestelling uit te voeren en te verwerken en om uw vragen te beantwoorden. Het verstrekken van de gegevens is noodzakelijk voor het afsluiten van het contract. Als de gegevens niet worden verstrekt, kan er geen overeenkomst worden gesloten. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. b GDPR en is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract met jou.
Uw gegevens worden bijvoorbeeld doorgegeven aan de door u geselecteerde verzendbedrijven en dropshipping-aanbieders, betaaldienstverleners, dienstverleners voor de verwerking van bestellingen en IT-dienstverleners. In alle gevallen houden we ons strikt aan de wettelijke vereisten. De omvang van de gegevensoverdracht is tot een minimum beperkt.

Uw gegevens worden onder andere doorgegeven aan Canada. De EU-Commissie heeft een adequaatheidsbesluit uitgevaardigd voor gegevensoverdrachten naar Canada.


Reclamebeoordelingen

Gegevensverzameling bij het schrijven van een commentaar
Wanneer je commentaar geeft op een artikel of een bijdrage, verzamelen we alleen je persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, commentaartekst) voor zover je deze verstrekt. De verwerking dient om commentaar mogelijk te maken en weer te geven. Door het commentaar in te dienen, geeft u toestemming voor de verwerking van de verzonden gegevens. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. a GDPR met uw toestemming. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen, zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die wordt uitgevoerd op basis van de toestemming tot aan de intrekking. Uw persoonlijke gegevens worden dan verwijderd.

Wanneer uw commentaar wordt gepubliceerd, worden uw naam en e-mailadres gepubliceerd.

Daarnaast wordt uw IP-adres opgeslagen wanneer u uw commentaar indient om misbruik van de commentaarfunctie te voorkomen en de veiligheid van onze informatietechnologiesystemen te waarborgen. Door het commentaar in te dienen, stemt u in met de verwerking van de verzonden gegevens. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. a GDPR met uw toestemming. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen, zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die wordt uitgevoerd op basis van de toestemming tot aan de intrekking. Uw IP-adres wordt dan verwijderd.

Gebruik van het e-mailadres voor het verzenden van nieuwsbrieven
Wij gebruiken uw e-mailadres onafhankelijk van de contractverwerking uitsluitend voor onze eigen reclamedoeleinden voor het versturen van nieuwsbrieven, voor zover u hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. De verwerking vindt plaats op basis van Art. 6 para. 1 lit. a GDPR met uw toestemming. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming voordat deze werd ingetrokken. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief via de desbetreffende link in de nieuwsbrief of door ons hiervan op de hoogte te stellen. Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit de mailinglijst.

Uw gegevens worden doorgegeven aan een dienstverlener voor e-mailmarketing in het kader van de orderverwerking. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.

Beheer van koopwaar


Gebruik van een extern goederenbeheersysteem
In het kader van de afhandeling van bestellingen maken wij gebruik van een goederenbeheersysteem voor contractafhandeling. Hiervoor worden uw persoonlijke gegevens die in het kader van de bestelling zijn verzameld, doorgegeven aan
Billbee GmbH, Paulinenstrasse 54, 32756 Detmold, Duitsland
doorgegeven.

Kredietinformatie van de betalingsdienstaanbieder


Gebruik van PayPal
Alle PayPal-transacties vallen onder het privacybeleid van PayPal. Deze is te vinden op https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Gebruik van PayPal Express
We gebruiken de betaalservice PayPal Express van PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A. (22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg; "PayPal") op onze website. Het doel van de gegevensverwerking is om u een betaling te kunnen aanbieden via de betaalservice PayPal Express.
Om deze betaalservice te integreren, is het noodzakelijk dat PayPal gegevens verzamelt, opslaat en analyseert (bijv. IP-adres, apparaattype, besturingssysteem, browsertype, locatie van uw apparaat) wanneer u de website bezoekt. Hiervoor kunnen ook cookies worden gebruikt. Cookies maken het mogelijk om uw browser te herkennen.
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën vindt plaats met uw toestemming op basis van § 25 lid 1 zin 1 TTDSG i.V.m. Art. 6 para. 1 lit. a GDPR. De verwerking van uw persoonlijke gegevens vindt plaats met uw toestemming op basis van Art. 6 para. 1 lit. a GDPR. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming voordat deze werd ingetrokken.
Door PayPal Express te selecteren en te gebruiken, worden de gegevens die nodig zijn voor de betalingsverwerking doorgegeven aan PayPal om het contract met u uit te voeren met behulp van de geselecteerde betalingsmethode. Deze verwerking wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. b GDPR.
Meer informatie over gegevensverwerking bij het gebruik van de PayPal Express-betaalservice is te vinden in het bijbehorende privacybeleid op https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=de_DE#Updated_PS.

Gebruik van persoonsgegevens bij het selecteren van Klarna betalingsopties
Om u de betaalmogelijkheden van Klarna te kunnen aanbieden, sturen wij persoonsgegevens, zoals contactgegevens en bestelgegevens, naar Klarna. Hierdoor kan Klarna beoordelen of u gebruik kunt maken van de betaalmogelijkheden die via Klarna worden aangeboden en kan Klarna de betaalmogelijkheden aanpassen aan uw behoeften. Algemene informatie over Klarna vindt u op: https://www.klarna.com/de/. Uw persoonsgegevens worden door Klarna behandeld in overeenstemming met de toepasselijke gegevensbeschermingswetgeving en in overeenstemming met de informatie in het privacybeleid van Klarna op https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/privacy.

Cookies


Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in de internetbrowser of door de internetbrowser op het computersysteem van een gebruiker. Wanneer een gebruiker een website bezoekt, kan er een cookie worden opgeslagen op het besturingssysteem van de gebruiker. Deze cookie bevat een karakteristieke tekenreeks waarmee de browser uniek kan worden geïdentificeerd wanneer de website opnieuw wordt opgevraagd.

Cookies worden op uw computer opgeslagen. U hebt daarom volledige controle over het gebruik van cookies. Door de juiste technische instellingen in uw internetbrowser te selecteren, kunt u op de hoogte worden gesteld voordat cookies worden ingesteld en kunt u beslissen of u deze cookies individueel wilt accepteren en het opslaan van cookies en het verzenden van de gegevens die ze bevatten, wilt voorkomen. Reeds opgeslagen cookies kunnen te allen tijde worden verwijderd. We willen u er echter op wijzen dat u dan mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.

Hoe u cookies in de belangrijkste browsers kunt beheren (inclusief uitschakelen), kunt u te weten komen door op de onderstaande links te klikken:
Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=de
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac


Technisch noodzakelijke cookies
Tenzij hieronder in het privacybeleid anders wordt aangegeven, gebruiken we deze technisch noodzakelijke cookies alleen om onze website gebruiksvriendelijker, effectiever en veiliger te maken. Bovendien stellen cookies onze systemen in staat om uw browser ook na een paginawissel te herkennen en u diensten aan te bieden. Sommige functies van onze website kunnen niet worden aangeboden zonder het gebruik van cookies. Hiervoor is het noodzakelijk dat de browser ook na een paginawissel wordt herkend.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën is gebaseerd op § 25 lid 2 TTDSG. Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van art. 6 par. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang om de optimale functionaliteit van de website en een gebruiksvriendelijke en effectieve vormgeving van ons aanbod te waarborgen.
U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens op gronden die verband houden met uw specifieke situatie.

Analyse van reclametracering


Gebruik van Google Analytics
Wij gebruiken de webanalysedienst Google Analytics van Google Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google") op onze website.
De gegevensverwerking dient voor het analyseren van deze website en zijn bezoekers en voor marketing- en reclamedoeleinden. In dit kader zal Google de verkregen informatie namens de beheerder van deze website gebruiken om uw gebruik van de website te analyseren, om rapporten over de websiteactiviteiten samen te stellen en om andere met het website- en internetgebruik verbonden diensten aan de websitebeheerder te leveren. De volgende informatie kan worden verzameld: IP-adres, datum en tijd van het bekijken van de pagina, klikpad, informatie over de browser die u gebruikt en het apparaat dat u gebruikt, bezochte pagina's, referrer URL (website van waaruit u op onze website bent gekomen), locatiegegevens, aankoopactiviteiten. Het IP-adres dat door uw browser wordt doorgegeven als onderdeel van Google Analytics wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google.
Google Analytics maakt gebruik van technologieën zoals cookies, webopslag in de browser en trackingpixels waarmee uw gebruik van de website kan worden geanalyseerd. De gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt doorgaans doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt onder andere plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://policies.google.com/privacy/frameworks en https://business.safety.google/adsprocessorterms/. Zowel Google als de Amerikaanse overheidsinstanties hebben toegang tot uw gegevens. Uw gegevens kunnen door Google worden gekoppeld aan andere gegevens, zoals uw zoekgeschiedenis, uw persoonlijke accounts, uw gebruiksgegevens van andere apparaten en alle andere gegevens die Google over u heeft.
IP-anonimisering is geactiveerd op deze website. Dit betekent dat uw IP-adres door Google wordt ingekort binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere landen die de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben ondertekend. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar ingekort.
Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt op basis van art. 6 lid 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang in het op behoeften gebaseerde en gerichte ontwerp van de website. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie.
U kunt het verzamelen van door Google Analytics gegenereerde en aan uw gebruik van de website gerelateerde gegevens (inclusief uw IP-adres) aan Google en de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen door de op de volgende link beschikbare browserplug-in te downloaden en te installeren: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
Om het verzamelen en opslaan van gegevens door Google Analytics op alle apparaten te voorkomen, kunt u een opt-out-cookie instellen. Opt-out cookies voorkomen dat uw gegevens in de toekomst worden verzameld wanneer u deze website bezoekt. U moet zich afmelden voor alle systemen en apparaten die u gebruikt om dit volledig effectief te laten zijn. Als u de opt-out-cookie verwijdert, worden er weer verzoeken naar Google gestuurd. Als u hier klikt, wordt de opt-out-cookie ingesteld: Google Analytics deactiveren.
Meer informatie over gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt u op https://www.google.com/analytics/terms/de.html of op https://www.google.de/intl/de/policies/ en op https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=de.

Gebruik van de Facebook-pixel
Wij gebruiken de remarketingfunctie "Custom Audiences" van Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland "Facebook") op onze website.
Meta Platforms Ireland en wij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het verzamelen van uw gegevens wanneer de dienst is geïntegreerd en het doorgeven van deze gegevens aan Facebook. De basis hiervoor is een overeenkomst tussen ons en Meta Platforms Ierland over de gezamenlijke verwerking van persoonsgegevens, waarin de respectieve verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. De overeenkomst is beschikbaar op https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Dienovereenkomstig zijn wij in het bijzonder verantwoordelijk voor de nakoming van de informatieverplichtingen op grond van Art. 13, 14 GDPR, voor de naleving van de beveiligingsvereisten van Art. 32 GDPR met betrekking tot de correcte technische implementatie en configuratie van de dienst en voor de naleving van de verplichtingen op grond van Art. 33, 34 GDPR, voor zover een inbreuk op de bescherming van persoonsgegevens onze verplichtingen op grond van de overeenkomst voor gezamenlijke verwerking beïnvloedt. Meta Platforms Ireland is verantwoordelijk voor het mogelijk maken van de rechten van betrokkenen op grond van Art. 15 - 20 GDPR, het voldoen aan de beveiligingsvereisten van Art. 32 GDPR met betrekking tot de beveiliging van de dienst en de verplichtingen op grond van Art. 33, 34 GDPR voor zover een inbreuk op de bescherming van persoonsgegevens van invloed is op de verplichtingen van Meta Platforms Ireland op grond van de gezamenlijke verwerkingsovereenkomst.
Het doel van de toepassing is om bezoekers van de website te targeten met op interesses gebaseerde reclame op het sociale netwerk Facebook. De Facebook remarketing tag is geïmplementeerd op de website voor dit doel. Deze tag wordt gebruikt om een directe verbinding met de Facebook-servers tot stand te brengen wanneer de website wordt bezocht. Hierdoor weet de Facebook-server welke van onze pagina's u hebt bezocht. Facebook wijst deze informatie toe aan uw persoonlijke Facebook-gebruikersaccount. Wanneer u het sociale netwerk Facebook bezoekt, krijgt u vervolgens gepersonaliseerde, op interesses gebaseerde Facebook-advertenties te zien.
Uw gegevens kunnen worden doorgegeven aan de Verenigde Staten. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt onder andere plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het richten van websitebezoekers met op interesses gebaseerde reclame. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens op gronden die verband houden met uw specifieke situatie. U kunt de remarketingfunctie "Custom Audiences" hier deactiveren.
Meer informatie over het verzamelen en gebruiken van gegevens door Facebook, uw rechten in dit verband en manieren om uw privacy te beschermen, vindt u in het privacybeleid van Facebook op https://www.facebook.com/about/privacy/.

Gebruik van Google Ads conversietracking
Wij maken op onze website gebruik van het online advertentieprogramma "Google Ads" en in deze context van conversietracking (bezoekactie-evaluatie). Google Conversion Tracking is een analysedienst van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland).
Wanneer u op een advertentie van Google klikt, wordt er een cookie voor het bijhouden van conversies op uw computer opgeslagen. Deze cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonlijke gegevens en worden daarom niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als je bepaalde pagina's van onze website bezoekt en de cookie nog niet is verlopen, kunnen Google en wij herkennen dat je op de advertentie hebt geklikt en naar deze pagina bent doorverwezen. Elke Google Ads klant ontvangt een andere cookie. Het is daarom niet mogelijk om cookies te volgen via de websites van Ads-klanten.
De informatie die wordt verkregen met behulp van de conversie-cookie wordt gebruikt om conversiestatistieken te maken. Dit vertelt ons het totale aantal gebruikers dat op een van onze advertenties heeft geklikt en is doorgestuurd naar een pagina met een tag voor het bijhouden van conversies. We ontvangen echter geen informatie waarmee gebruikers persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd.
Uw gegevens kunnen worden doorgegeven aan de servers van Google LLC in de Verenigde Staten. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt onder andere plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://policies.google.com/privacy/frameworks en https://business.safety.google/adscontrollerterms/.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het richten van websitebezoekers met op interesses gebaseerde reclame. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie.
U kunt gepersonaliseerde reclame voor u uitschakelen in de advertentie-instellingen van Google. U vindt instructies over hoe u dit kunt doen op https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=de.
U kunt ook het gebruik van cookies door externe aanbieders voorkomen door de deactiveringspagina van het Network Advertising Initiative te bezoeken op https://www.networkadvertising.org/choices/ en de daar vermelde verdere informatie over opt-out uit te voeren. U wordt dan niet opgenomen in de statistieken voor het bijhouden van conversies.
Meer informatie en het privacybeleid van Google vindt u op: https://www.google.de/policies/privacy/

Gebruik van Google AdSense
Wij maken op onze website gebruik van de AdSense-functie van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland). Het doel van de gegevensverwerking is het verhuren van advertentieruimte op de website en het richten van bezoekers op de website met op interesses gebaseerde reclame. Deze functie wordt gebruikt om gepersonaliseerde, op interesses gebaseerde advertenties van het Google Display Network weer te geven aan bezoekers van de website van de aanbieder. Google gebruikt cookies waarmee uw gebruik van de website kan worden geanalyseerd. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt doorgaans doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt onder andere plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://policies.google.com/privacy/frameworks en https://business.safety.google/adscontrollerterms/. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van art. 6 lid 1 lit. f GDPR vanwege ons dwingende legitieme belang bij het richten van websitebezoekers met op interesses gebaseerde advertenties. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie.
U kunt het gebruik van cookies door Google permanent uitschakelen door de onderstaande link te volgen en de daar geleverde plug-in te downloaden en te installeren: https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de. U kunt ook het gebruik van cookies door externe aanbieders voorkomen door de deactiveringspagina van het Network Advertising Initiative op https://www.networkadvertising.org/choices/ te bezoeken en de daar vermelde verdere informatie over opt-out uit te voeren. Meer informatie en het privacybeleid van Google vindt u op: https://www.google.com/policies/technologies/ads/ en https://www.google.de/policies/privacy/.

Gebruik van de remarketing- of "vergelijkbare doelgroepen"-functie van Google Inc.
Wij gebruiken de remarketing- of "vergelijkbare doelgroepen"-functie van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland) op onze website.
De toepassing dient om bezoekersgedrag en interesses van bezoekers te analyseren. Google gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, wat de basis vormt voor het maken van op interesses gebaseerde advertenties. Cookies worden gebruikt om bezoeken aan de website en geanonimiseerde gegevens over het gebruik van de website te registreren. Er worden geen persoonlijke gegevens van bezoekers van de website opgeslagen. Als u vervolgens een andere website in het Google Display Netwerk bezoekt, krijgt u advertenties te zien die hoogstwaarschijnlijk rekening houden met eerder bezochte product- en informatiegebieden.
Uw gegevens worden mogelijk doorgegeven aan servers van Google LLC in de VS. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt onder andere plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://policies.google.com/privacy/frameworks.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het richten van websitebezoekers met op interesses gebaseerde reclame. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie.
U kunt het gebruik van cookies door Google permanent uitschakelen door de onderstaande link te volgen en de daar geleverde plug-in te downloaden en te installeren: https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de
U kunt het gebruik van cookies door externe aanbieders ook voorkomen door de deactiveringspagina van het Network Advertising Initiative op https://www.networkadvertising.org/choices/ te bezoeken en de daar vermelde verdere informatie over opt-out uit te voeren.
Meer informatie over Google Remarketing en het bijbehorende privacybeleid vindt u op: https://www.google.com/privacy/ads/

Gebruik van de Pinterest Tag
We gebruiken de Pinterest Tag van Pinterest Europe Limited (Palmerston House, 2nd, Fenian Street, Floor, Dublin 2, Ierland "Pinterest") op onze website.
Het doel van de toepassing is om bezoekers van de website te targeten met op interesses gebaseerde advertenties op het sociale netwerk Pinterest. Voor dit doel is de Pinterest conversietag op de website geïmplementeerd. Deze tag wordt gebruikt om een rechtstreekse verbinding tot stand te brengen met de servers van Pinterest wanneer de website wordt bezocht. Hierdoor weet de Pinterest server welke van onze pagina's u hebt bezocht. Pinterest wijst deze informatie toe aan uw persoonlijke Pinterest gebruikersaccount als u bent aangemeld bij het sociale netwerk. Wanneer u Pinterest bezoekt, krijgt u vervolgens gepersonaliseerde, op interesses gebaseerde Pinterest-advertenties te zien.
Als u onze website bezoekt via een pin op het sociale netwerk Pinterest, wordt er een cookie voor conversietracering op uw computer opgeslagen. Deze cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonlijke gegevens en worden daarom niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als u bepaalde pagina's van onze website bezoekt en de cookie nog niet is verlopen, kunnen Pinterest en wij herkennen dat u op de pin hebt geklikt en naar deze pagina bent doorverwezen. De informatie die met behulp van de conversie-cookie wordt verzameld, wordt gebruikt om conversiestatistieken te maken en zo onze website te optimaliseren. Onder andere de volgende informatie kan worden verwerkt: Het totale aantal gebruikers dat op een van onze pins heeft geklikt en is doorgestuurd naar onze website, bezochte subpagina's op onze website (bijv. categorie- of productpagina's), zoekopdrachten op onze website, de inhoud van uw winkelmandje, voltooide transacties.
Uw gegevens kunnen worden overgedragen aan de Verenigde Staten. Er is geen adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie voor de VS. De gegevensoverdracht vindt plaats op basis van contractuele standaardclausules als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien op: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_de.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van Art. 6 para. 1 lit. f GDPR vanwege ons doorslaggevende legitieme belang bij het richten van websitebezoekers met op interesses gebaseerde reclame. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens op gronden die verband houden met uw specifieke situatie. U kunt gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in de personalisatie-instellingen op Pinterest of via de AdChoices-website optout.aboutads.info. U kunt het opslaan van cookies voorkomen door de juiste technische instellingen in uw browsersoftware te selecteren; wij wijzen u er echter op dat u in dat geval mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.
Meer informatie over het verzamelen en gebruiken van gegevens door Pinterest, uw rechten in dit verband en mogelijkheden om uw privacy te beschermen, vindt u in het privacybeleid van Pinterest op https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy.


Rechten van de betrokkene en duur van de opslag

Duur van de opslag
Zodra het contract volledig is verwerkt, worden de gegevens in eerste instantie opgeslagen voor de duur van de garantieperiode, vervolgens in overeenstemming met de wettelijke bewaartermijnen, met name onder belasting- en handelsrecht, en vervolgens na afloop van deze periode verwijderd, tenzij u toestemming hebt gegeven voor verdere verwerking en gebruik.

Rechten van de betrokkene
Als aan de wettelijke vereisten is voldaan, hebt u de volgende rechten op grond van art. 15 tot 20 GDPR: recht op toegang, recht op rectificatie, recht op wissing, recht op beperking van de verwerking, recht op gegevensoverdraagbaarheid.
Je hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen verwerking op basis van Art. 6(1)(f) GDPR en tegen verwerking ten behoeve van direct marketing in overeenstemming met Art. 21(1) GDPR.

Recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit
In overeenstemming met Art. 77 GDPR heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit als u van mening bent dat uw persoonsgegevens onrechtmatig worden verwerkt.

U kunt een klacht indienen bij de toezichthoudende autoriteit die voor ons verantwoordelijk is en die u kunt bereiken via de volgende contactgegevens

Rijkscommissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie Baden-Württemberg
Königstrasse 10 a
70173 Stuttgart
Telefoon: +49 711 6155410
Fax: +49 711 61554115
E-mail: poststelle@lfdi.bwl.de

Recht op bezwaar
Als de hier vermelde verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang in overeenstemming met art. 6 par. 1 lit. f GDPR, hebt u het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen deze verwerking met werking voor de toekomst om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie.
Zodra u bezwaar hebt gemaakt, wordt de verwerking van de betreffende gegevens beëindigd, tenzij wij dwingende legitieme gronden voor de verwerking kunnen aantonen die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden of indien de verwerking dient voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen.

laatste bijwerking: 10.01.2022